J. Iwaszkiwicz - Chopin (D06)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár300,-Ft
Azonnali ár300,-Ft Megveszem
Cikkszám: #3373233
Aukció kezdete: 2019-02-16 18:05:18
Lejár: 3 óra
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 0 db.
Áru helye: Nógrád megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Az eladó

99.98% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

9 éve és 11 hónapja

Termék leírása

Fülszöveg

Ez a Chopinről szóló új könyvem - sorrendben már a harmadik - egyáltalán nem igényli, hogy tudományos jellegűnek tekintsék. Célja mindössze az, hogy irodalmi formában tovább adjam olvasóimnak, amit Chopinről tudok és amit róla sejtek. Alig néhány helyen, főként e könyv elején és végén regényszerűen írtam meg Chopinre vonatkozó gondolataimat. Egyébként a tények közlésére szorítkoztam. Noha e rövid művem megírásához elég sok forrásmunkát olvastam, amelyek jegyzéke a könyv végén található, írás közben igyekeztem azokról megfeledkezni. De nagy gonddal kíséreltem megfejteni azokat a szövegeket, amelyek mint Chopin saját szavai maradtak ránk leveleiben. Segítségemre voltak Chopin kortársai is, akik akár neki, akár róla írtak. Nagy művészünk életrajzát és alkotóművészetének értékelését a halála óta eltelt esztendők folyamán a legendák és félreértések elködösítették. Életét is, műveit is igyekeztem megtisztítani, mert Teofil Kwiatkowskival együtt magam is vallom, hogy : "Chopin tiszta volt, mint a kristály." Most már megtisztultan kibontakozik a művész alakjának áttekinthetően kirajzolódó profilja. Nemeslelkűsége, szilárd, állhatatos, meg nem alkuvó jelleme, élet- és hivatástudata ritkítja párját.
Még egyszer emlékezetébe akartam idézni a lengyel olvasónak a nagy művész rendkívüli jellemvonásait, hogy ugyanakkor magam is eltűnődjem életművének sorsa fölött. Bevallom, hogy könyvem megírására igen erős kísértés volt az a vágy, hogy elmélyedjek Chopin világában, elbeszélgessek vele s feleljek a kérdéseire. Ily módon - a személyes és tárgyi okok összekeveredése útján - születette e könyv, amely sem a monográfia, sem a tudományos mű elnevezésre nem tart igényt. Nem más ez, mint a Chopin művészete és személyisége iránti szeretet szülötte, valamint az a vágy, hogy ezt a hatalmas érzést megosszam olvasóimmal.

A könyv a képeken látható állapotban van. Nagyobb mennyiségű könyvvásárlás esetén(2000 ft felett vagy ha 5 db könyvnél többet vásárol) Budapesti átvétel megoldható.

5000 ft feletti könyvvásárlás esetén a postaköltség felét, 10000 ft felett az egész postát én állom.

A tranzakció lebonyolítása átutalással oldható meg, vagy piroscsekkes megoldással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!