Sinclair U. - A mocsár (lezárt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár800,-Ft
Fix ár800,-Ft Megveszem
Cikkszám: #4960800
Aukció kezdete: 2016-05-13 15:29
Lejár: lejárt
Mennyiség: 1 db.
Elkelt: 1 db. Megnéz
Kattintások: 9 db.
Áru helye: Zala megye / Magyarország
Szállítás:
Fizetési mód: előre átutalással
Termék leírása

Nova Irod. Int. Bp. 1934. 224 o. Viseltes vászonkötésben, a belső címlapot (remélem) gyermeki kéz kiszinezte, majd kiradirozta több-kevesebb sikerrel. A könyvtest stabil. A képen látható állapotban 135

Vásárlás előtt kérem, kattintson az "ismerj meg" jelre. Tájékozódhat a fizetési, postázási feltételekről.
Megkérem, hogy leütés előtt kérdezzen, mert az áruk egy részét máshol is hirdetem, így előfordulhat hogy már elkelt, de még nem vettem le az eladók közül. Köszönöm.

"A regény egy kivándorló család története, melynek minden tagja ereje megfeszítésével dolgozik a létért a korlátlan lehetőségek országában. Nem vagyont akarnak gyűjteni, csak tisztességesen megélni munkájuk béréből, iskolába küldeni a gyerekeket, rendes lakásban, ember módjára pihenni a robotos órák fáradtságos gyötrődései után és emberhez méltó módon akarnak táplálkozni. Nem sikerül. Elbuknak. Betegség, halál, prostitució a bukás egyes állomásai. Sorstragédia? Az is, de az író világos, könyörtelen szavakkal rámutat Jurgis családja elbukásának mélyebb és igazibb okaira. Első impressziónk: kegyetlen, illúziókat romboló, nyugalmunkat felriasztó írás ez. Elszánt kiáltás az Amerika-komplexus, a gyors és könnyű meggazdagodás, a dollármilliomos Amerika komplexusa ellen. Ma persze a "New Deal" korában már kevesen, vagy senki sem hisz ebben az illúzióban, de 1905-ben Amerika még az ígéret földje volt."

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!