Louis Bromfield - Árvíz Indiában (PD 57 D) (lezárt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár300,-Ft
Aktuális ár300,-Ft Licitálok
Cikkszám: #6770240
Aukció kezdete: 2019-05-26 14:20:43
Lejár: lejárt
Licitek: 0 db. Megnéz
Kattintások: 36 db.
Áru helye: Nógrád megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Az eladó

99,98% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

13 éve és 8 hónapja

Termék leírása

Fülszöveg

A két világháború közti Indiában járunk, a hatalmas, minden európai ember számára rejtélyes és izgató országban, melynek népe ebben az időben ocsúdik fel lassan több évszázados álmából, s egyre erőteljesebben feszegeti a gyarmati uralom láncait. A fényűző maharadzsák, ragyogó paloták és a toprogyos, tudatlan, már-már állati sorban tengődő tömegek kavargó, erjedő valóságával az európai és amerikai bevándoroltak maroknyi csapatát állítja szembe az író, s a kiégett lelkű, céltalan, önmagától is rettegő Tom Ransome, a minden porcikájában unatkozó Edwina vagy a brutálisan pénzéhes Lord Heston stb. szinte szimbolikus figuráján keresztül mondja el véleményét az ún. nyugati civilizációról, melyet gyökeréig korhadtnak, elaggottnak tart.
A két világ találkozásának tanulságait, voltaképpen személyes élményeit, Bromfield bámulatos lélektani érzékkel és tehetséggel eleveníti meg. Egész sor találóan megrajzolt embertípust vonultat fel, s vázolja életútjukat anélkül, hogy egy pillanatra is "beleavatkozna" sorsukba, hogy cselekedeteiket irányítaná. Hősei ezért sohasem sematikusak, nem eszményítettek, de nem is ördögiek, hanem szabadon mozognak, öntörvényűek, egyszóval - életesek. Az olvasó ily módon az első oldalaktól együtt lélegzik velük, szorongva figyeli lelki vívódásukat, útkeresésüket, s nem tudja elhagyni őket, mert a minden száraz részletezéstől mentes, közvetlenül patakzó, eleven mese ellenállhatatlanul magával ragadja. S ha emellett megemlítjük azt is, hogy a mű állandó háttere, a titokzatos, egzotikus indiai táj egészen különös, kivételesen érdekes hangulatot és árnyalatokat kölcsönöz a regénynek, akkor máris érthetővé válik az Árvíz Indiában világsikere. Magyar nyelven is több kiadást ért meg, de sajnos az utóbbi időben már egyáltalán nem volt kapható.

A könyv a képeken látható állapotban van. Nagyobb mennyiségű könyvvásárlás esetén(2000 ft felett vagy ha 5 db könyvnél többet vásárol) Budapesti átvétel megoldható.

5000 ft feletti könyvvásárlás esetén a postaköltség felét, 10000 ft felett az egész postát én állom.

A tranzakció lebonyolítása átutalással oldható meg, vagy piroscsekkes megoldással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!