Ján Jonás - A Szűz jegyében (PD 57 D) (lezárt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár200,-Ft
Azonnali ár200,-Ft Megveszem
Cikkszám: #3422388
Aukció kezdete: 2019-05-26 14:15:15
Lejár: lejárt
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 1 db.
Áru helye: Nógrád megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Az eladó

99.98% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

11 éve és 6 hónapja

Termék leírása

Fülszöveg

A regény a nyugat-szlovákiai hegyek alján, a Kis-Kárpátok hangulatos lankáin meghúzódó kisebb-nagyobb települések módos parasztjainak, földhözragadt szegényeinek, irtványgazdáinak és béreseinek az életét tárja elénk. A szerző szülőföldje ez a táj, nemcsak jól ismeri és ragaszkodó hűséggel szereit, de húsz-egynéhány esztendővel ezelőtt a falu szocialista átalakulásnak folyamatát is ott kísérte figyelemmel. A falusi élet sokszor igen bonyolult problémáit elemzi, rámutat a vagyonosok és a szegények közti szakadékokra, tisztán látja, hogy a súlyos társadalmi ellentétek az erkölcs összeütközéseket is elkerülhetetlenül kirobbantják, s előbb-utóbb az érzelmi szférában is éreztetik hatásukat.
A regény hőseit a szerző emberközelben mutatja be. Bonyolult jellem a tulajdonképpeni főhős, Hastiak, a hajdani majorsági béres, aki a nagybirtokok parcellázásakor földet kap, ám fölülkerekedik benne az önállóvá lett gazda elvakult rátartisága, s a közösségi szellemhez csakhamar hűtlenné válik. Az író ennek az újgazdának frappáns jellemrajzával világítja meg azt a valóságot, hogy a haladás útjába nemcsak a falu zsírosparaszti, az ún. kulákok gördítettek akadályokat, de húzódoztak, idegenkedtek az újtól a nemrég még béresként tengődőd kisemberek és nincstelenek is, akiket megszédített a váratlanul jött magántulajdon és a helytelenül értelmezett önállóság.

A könyv a képeken látható állapotban van. Nagyobb mennyiségű könyvvásárlás esetén(2000 ft felett vagy ha 5 db könyvnél többet vásárol) Budapesti átvétel megoldható.

5000 ft feletti könyvvásárlás esetén a postaköltség felét, 10000 ft felett az egész postát én állom.

A tranzakció lebonyolítása átutalással oldható meg, vagy piroscsekkes megoldással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!