Frank Hardy - Nehéz út (12133) (lezárt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár200,-Ft
Azonnali ár200,-Ft Megveszem
Cikkszám: #3341204
Aukció kezdete: 2018-04-12 10:12:45
Lejár: lejárt
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 0 db.
Áru helye: Nógrád megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Az eladó

99,98% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

9 éve és 1 hónapja

Termék leírása

Fülszöveg

Frank Hardy, a fiatal baloldali író a háború után elhatározta, hogy regényt ír arról, miképpen, milyen eszközökkel szerezte vagyonát és tett szert hatalomra egy ausztráliai férfi. A mű 1925-ben "John West hatalma" címmel magyarul is megjelent. A regény leleplező jellege miatt élénk visszhangot keltett Ausztráliában, s az ausztráliai közélet egyik befolyásos, dúsgazdag személye, aki a regény főalakjában magára ismert, felesége útján becsületsértés miatt vádat emelt az író ellen.
Frank Hardy, a kommunista író, a védelmére szervezett mozgalom segítségével küzdött igazáért, felmentéséért, a nép demokratikus jogaiért és az egy csapásra népszerűvé lett regény újbóli megjelentetéséért: "Rengeteg nehézséget kellett legyűrnie. Miután győztesen került ki a küzdelemből, úgy érezte, más ember lett belőle s csak úgy tud megint alkotni, ha két énje - a régi, könnyelműségre, felületességre hajló és az új, harcban keménnyé edzett - közt összhangot teremt. Ezért írta meg mintegy életrajzszerűen a "Nehéz út" című munkájában útkeresésnek, írói szárnybontogatásnak, majd az íróvá érésének történetét. Megjelenítette könyvében is az izgalmas bírósági tárgyalást, a keresztkérdések pergőtüzét, a kitűnő védőügyvédeket.
A regény egyik legérdekesebb része a rendőrfogdában töltött órák drámai megelevenítése. Néhány jellemző vonással felsorakoztatja a foglyokat - ahány, annyiféle ember, annyiféle sors. Amellett az egész fejezetet - miként az egész művet is - át meg átszövi az író jellegzetes humora.
Hardy fontosnak tartja hogy megmutassa az emberi összefogásban rejlő hatalmas erőt s egyben emléket állítson annak a sok névtelen munkásnak, értelmiséginek és barátnak, aki áldozatkészen segített és bátran kiállt az igazság és a demokrácia ügye mellett.
Az író a toll segítségével magára talál, visszanyeri tetterejét, önbizalmát.
A "Nehéz út" tehetséges író őszinte, eleven, írói eszközökkel politizáló munkája.

A könyv a képeken látható állapotban van. Nagyobb mennyiségű könyvvásárlás esetén(2000 ft felett vagy ha 5 db könyvnél többet vásárol) Budapesti átvétel megoldható.

5000 ft feletti könyvvásárlás esetén a postaköltség felét, 10000 ft felett az egész postát én állom.

A tranzakció lebonyolítása átutalással oldható meg, vagy piroscsekkes megoldással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!