Harold Lamb: Világhódító Nagy Sándor (lezárt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár970,-Ft
Fix ár970,-Ft Megveszem
Cikkszám: #3795640
Aukció kezdete: 2017-09-11 20:06:34
Lejár: lejárt
Mennyiség: 1 db.
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 1 db.
Áru helye: Zala megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Az eladó

100% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

8 éve és 6 hónapja

Termék leírása
Kiadás:

Gondolat Kiadó Budapest, 1980
 
Leírás:

Nagyon jó állapotú könyv, a lapok épek, tiszták gyûrõdésmentesek. A levehetõ papírborítón látszik meg a kor.

Nagy Sándor alakja egészen kivételes helyet foglal el az emberiség történelmében. Hatalmas birodalmakat hódított meg, és katonai géniuszát huszonhárom évszázad sem tudta elhomályosítani. De mégsem ebben rejlik igazi nagysága, hiszen a katonai hódítókat legfeljebb saját nemzedékük szokta a nagy jelzõvel megajándékozni. A világtörténelem színpadán nem egy híres hadvezér szerepel azóta - Hannibal, Scipió, Attila, Napóleon - de ezek csak a csatatéren arattak babérokat. Makedoniai Alexandros másért lett a világ népeinek Nagy Sándora - azért mert mérhetetlenül nagyobb területekre vitte szét korának mûveltségét, a hellén civilizációt, mint bárki elõtte vagy utána az emberiség híres hódítói vagy felfedezõi közül.

A könyvbõl megismerjük Alexandros üstökösszerû életpályáját - egy álmodozó, tudásra szomjazó ifjú makedón királyfi, Aristotelés tanítványa elindul, hogy feltérképezze és meghódítsa az ismerõs sõt az ismeretlen világot, s tettei nyomán - eleinte maga sem veszi észre- megváltozik az emberiség civilizációjának arculata. S miközben az író rendkívül szuggesztív megjelenítõ képességének segítségével fürkésszük a hadvezér, a felderítõ, az álomvárakat ostromló és realitásokat villámgyorsan felismerõ Alexandros életének külsõ és belsõ világát, egyúttal az ókori társadalmak hatalmas freskóképei is megelevenednek elõttünk.
Méltán állapítja meg Lamb egyik kritikusa, hogy ez a mû a Nagy Sándorról szóló hatalmas irodalomban is kiemelkedõ helyre tarthat igényt.
Kommentek
Kérdezzen az eladótól!