Dr.Georg Feuerstein:Tantra-az Eksztázis ösvénye (lezárt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár2,000,-Ft
Fix ár2,000,-Ft Megveszem
Cikkszám: #2648941
Aukció kezdete: 2020-09-11 21:07:38
Lejár: lejárt
Mennyiség: 1 db.
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 7 db.
Garancia: Nincs
Áru helye: Borsod-Abaúj-Zemplén / Magyarország
Szállítás: egyedi leírás
Fizetési mód: egyedi leírás
Az eladó

99.71% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

11 éve és 7 hónapja

Termék leírása

 


Használ könyv!

 

Ahogy eksztázis és eksztázis között is van különbség, úgy erő és erő, vagy energia és energia közt is van. A tantra vagy tantrizmus egy rendkívül sokrétű és összetett ezoterikus hagyo­mány, melynek eredete az ősi India. Tiszta formájában egy egyedülálló hagyomány, melyet fennkölt mesterek hoztak létre, kiknek bölcs tanításai mindmáig semmit sem veszítettek helytállóságukból.

A hindu tantra örökségének szegényes kutatása az utóbbi években teret adott egy halom téveszméken alapuló, népszerű könyvnek, amelyeket egyszerűen csak „neo-tantrista” köny­veknek hívunk. A leggyakoribb torzítás a tantra-jógát pusztán rituális vagy szakrális közö­sülésként beállítani. Ennek eredményeként az átlag ember elméjében a tantra egyenlővé vált a nemi élettel. Semmi sem esik messzebb az igazságtól!

Tény, hogy a tantra sohasem volt könnyen elérhető, de ez a hagyományt és az esetlegesen tanítvánnyá váló személyeket egyaránt védelmezte. A tantra egy olyan hatékony eszköz, amely mindenekelőtt a szunnyadó képességeket ébreszti fel, s ezt bölcsen kell kezelni, a mások iránti kedvesség és együttérzés szellemében. Ezen képességek vagy erők bármi nemű helytelen felhasználásának komoly karmikus következményei vannak, mind a tanítvány, mind a tanítást kiszolgáltató tanító számára.

A tantra egyik legalapvetőbb tanítását, miszerint a testi világ végső soron egy az isteni Valósággal, nem csupán elméleti szinten kell megérteni, vagy csak hinni benne, hanem meg is kell valósítani. Csak ez esetben érhetjük el a felszabadulást az anyag valóságának kényszerítő erői alól. De ahhoz, hogy érzékelhessük a világ és önnön testünk isteni lényegét, át kell éreznünk azok tisztaságát és tökéletes egységét, méghozzá itt és most. Ez a neves teológiai tézis, az imitatio Dei, az isteni sík jelen életünkben (életünkkel) történő lemásolása. Ahogy azt India ősi szentjei felismerték: azzá válunk, amin megfelelő odafigyeléssel és kitartással meditálunk, és ezért igen nagy gonddal kell megválasztanunk meditációnk tárgyát.

Ha a tantra képes elég nyugati gyakornokot maga köré toborozni, akkor fontos szerepet játszhat egy olyan civilizáció megszületésében, amely minden ember közös jólétét tartja szem előtt, legyenek azok bármilyen nemzeti vagy etnikai hovatartozásúak. Ez lesz majd a tantra végső erőpróbája és az általa elérhető legteljesebb beteljesülés.

 

 

 

Ezek tudatában licitálj!

Miskolcon személyes átvétel lehetséges!A lélek könyv nélkül olyan, mint a madár szárny nélkülJelenleg futó aukcióimat itt nézheted meg, rengeteg más könyvet is találsz köztük!


 


© Ajus

Szállítási és fizetési feltételek
Kommentek
MOLKA92011-01-06 09:38:04
Kedves Eladó, ezt a könyvet és az "Újjászületés"-t megvenném 3000.- Ft-ért. Lehetséges?
Ajus52011-01-06 12:02:14
Szia! Rendben, odaadom őket. Üsd le és csak 3000+ posta lesz. Ajus
Kérdezzen az eladótól!
Tulajdonságok
  • Garancia: Nincs
  • Számlaadás: Nem