Erdős Renée Santerra bíboros (lezárt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár500,-Ft
Fix ár500,-Ft Megveszem
Cikkszám: #7110281
Aukció kezdete: 2016-07-09 16:31
Lejár: lejárt
Mennyiség: 1 db.
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 3 db.
Garancia: Kipróbálási garancia
Áru helye: Mosonmagyaróvár,
Győr-Moson-Sopron megye / Magyarország
Szállítás: futárszolgálat
Fizetési mód: utánvét
Termék leírása
Házasodjanak-e a papok? Helyénvaló és Istennek tetsző-e a papi nőtlenség, vagy pedig nem egyéb, mint a természet megcsúfolása? – teszi fel a kérdést a századforduló idején játszódó regényében Erdős Renée. S hogy mennyire igaz módra és helyesen felel rá, bizonyítja a „Santerra Bíboros” mindmáig el nem évülő sikere.
Santerra bíboros szerzetes szeretett volna lenni, de tehetsége, kiváló képességei miatt már fiatalon a Vatikánba került, és az Egyház diplomatái között vívott ki magának tiszteletreméltó helyet. Példamutatóan tiszta élete, jellemessége és emberi jósága miatt hívei valóságos szentnek tartják és minden­ki úgy véli: erősen esélyes a pápaságra. Ekkor ismerkedik meg Lavínia Tarsinnal, a gyönyörű és rendkívül tehetsé­ges fiatal orosz szobrásznővel, egyetlen, hajdani szerelmé­nek lányával. Lavínia igen eredeti, önálló egyéniség, aki művészetének rendeli alá egész életét, így a szerelmet is. A bíboros kezdetben meg akarja téríteni a hitetlen Lavíniát, kettőjük kapcsolatából azonban szerelem lesz: olyan szere­lem, ami egyszerre ostromolja az eget és a földet, amely­ben vallás és emberi értékek csapnak össze, s amelyben az érzelmek magas hőfoka szinte kibírhatatlan.
Ennek a nagy szerelemnek megrendítő ábrázolása felejt­hetetlen emlékeket hagy az olvasóban. Lavínia és a bíboros története ma is élő és aktuális kérdést feszeget, amely napja­inkban ismét az egész világot foglalkoztatja. Az írónő magával ragadó regénye a szenvedő lelkek vergődését és felemelkedését ábrázolja nagy erővel.
Szállítási és fizetési feltételek
Kommentek
Kérdezzen az eladótól!
Tulajdonságok
  • Garancia: Kipróbálási garancia
  • Számlaadás: Nem