Füst Milán - Szexuál-lélektani elmélkedések (D2370) (lezárt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár300,-Ft
Azonnali ár300,-Ft Megveszem
Cikkszám: #3393981
Aukció kezdete: 2019-05-26 14:18:59
Lejár: lejárt
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 31 db.
Áru helye: Nógrád megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Az eladó

99.98% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

13 éve és 2 hónapja

Termék leírása

Fülszöveg

Füst Milán legutolsó, mindeddig kiadatlan művét adjuk most közre, mely egyszerre jellemző a fiatal és érett alkotó személyiségére, friss szellemiségére, szenvedélyes, nemesen egyszerű stílusára. A lendületes esszét ugyanis az író a hatvanas évek elején írta, de valójában ifjúkori gondolatait, érzéseit fogalmazta benne újra.
"Ötvennégy éve foglalkozom szexuális pszichológiával, s e hosszú idő alatt sokan fordultak hozzám bajaikban tanácsomért, de úgy is mondhatnám, hogy orvoslatért. S tapasztalataimból nagy feljegyzéseim származtak, ezek azonban az ostrom okozta pusztulásban naplómmal együtt elvesztek. Én azonban e lélektani dokumentumaim elvesztését már nem is fájlalom, mert meggondoltam a dolgot: nincs szükségem sok ezer esetre ahhoz, hogy amit több mint fél évszázad alatt tapasztaltam, megtanultam, hogy ezt még garmadával bizonyítsam is. Megmondom, amit tudok, s aki állításaim helyességéről meg akar győződni, az majd legyen szíves gondolkodni, elmélyedni abban, amit állítok: magam én az igazságszeretet netovábbja igyekeztem lenni, mikor mondanivalóimat végleg megfogalmaztam... - írta művéről a szerző.
A kis könyv lélektanilag rendkívül árnyaltan, nagy művészi érzékenységgel tárgyalja a szerelem, a nemiség kérdéseit. Kíméletlen - még a modern korban is szokatlan - őszinteséggel számol be a legkényesebb testi és lelki problémákról, az önkielégítésről, a prostitúcióról, a szexuális örömszerzés módjairól, az egészen fiatalok és az öregek nemi ingereinek levezetéséről. A gondolkodás tisztessége, a "semmi sem idegen tőlem, ami emberi" mélyen megélt érzése, a megfogalmazás szépsége, szuggesztivitása jellemzi az egész írást, mely a pszichiáterek véleménye szerint ma sem korszerűtlen vagy szakszerűtlen. Mégis legfőbb vonzóereje éppen az, hogy nem szakember, író vall benne a létezés nagy misztériumáról.

A könyv a képeken látható állapotban van. Nagyobb mennyiségű könyvvásárlás esetén(2000 ft felett vagy ha 5 db könyvnél többet vásárol) Budapesti átvétel megoldható.

5000 ft feletti könyvvásárlás esetén a postaköltség felét, 10000 ft felett az egész postát én állom.

A tranzakció lebonyolítása átutalással oldható meg, vagy piroscsekkes megoldással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!