OK CORNELIUS RYAN: A LEGHOSSZABB NAP (lezárt)

Ez a hirdetés már lejárt, de meg lett újítva. Kattintson ide a megújított cikk megtekintéséhez >>

0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár1,900,-Ft
Aktuális ár1,900,-Ft Licitálok
Azonnali ár2,300,-Ft Megveszem
Cikkszám: #5359663
Aukció kezdete: 2016-06-26 01:32
Lejár: lejárt
Licitek: 0 db.
Kattintások: 2 db.
Áru helye: Pest megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Termék leírása

100 REKESZ
OK
Kép a könyvről: A leghosszabb nap

20 cm x 12 cm

A könyv címe:

A leghosszabb nap

Alcím:

1944. június 6.

A könyvhöz kapcsolódó név/nevek:

Borus József  (Lektor)

Cornelius Ryan  (Szerző)

Katona Tamás  (Szerkesztő)

Révfy Tivadar  (Fordító)

Kiadó:Európa Könyvkiadó
A kiadás helye:Budapest
A kiadás éve:1985
ISBN-szám:963-07-631-4
Kötéstípus:Ragasztott papírkötés
Oldalszám:261

Nyelv:

A leghosszabb nap

Fülszöveg

"Az Overlord hadművelet, a szövetségesek európai partraszállása pontosan 1944. június 6-án éjfél után tizenöt perccel kezdődött, annak a napnak első órájában, melyet ezentúl D-napként ismer majd a világ. Azokban a percekben az amerikai 101. és 82. légiszállítású hadosztály néhány különlegesen összeválogatott ejtőernyős katonája kiugrott a repülőgépéből Normandia fölött a holdfényes éjszakában. Öt perccel később és nyolcvan kilométerrel arrább a brit 6. légiszállítású hadosztály egy kis csapata ereszkedett le. Ők voltak a jelzők, azok a katonák, akik azt a feladatot kapták, hogy fényekkel kitűzzék a leugrási övezeteket az őket hamarosan követő ejtőernyősök és a vitorlázógépeken szállított gyalogság számára.
A szövetséges ejtőernyős egységek világosan megjelölték a normandiai hadszíntér szélső határait. Közöttük húzódott, végig a francia tengerparton, az öt inváziós partszakasz: az Utah, az Omaha, a Gold, a Juno és a Sword. A kora hajnali órákban, miközben harcoltak, a legnagyobb hajóhad, melyet valaha látott a világ, gyülekezni kezdett e partok előtt: majdnem ötezer hajó szállított több mint kétszázezer katonát, tengerészt és a partvédelem katonáit. A támadás reggel fél 7-kor kezdődött, hatalmas légi- és haditengerészeti bombázás és tüzérségi össztűz előkészítése után, az invázió első hullámában néhány ezer katona gázolt ki a partra.
Ami itt következik, az nem hadtörténet. Egyes emberek története: a szövetséges hadsereg katonáié, az ellenségé, akik ellen harcoltak, és polgári személyeké, akik belekeveredtek a D-nap véres forgatagába."
Ryan maga jellemzi így méltán híres dokumentumkönyvét, mely mind a mai napig a legérdekfeszítőbb beszámoló a nyugati szövetségesek nagy partraszállító hadműveletéről - arról a csatáról, amely végre a nyugati arcvonalon is döntő csapást mért a hitleri haderőre.

Magyar

 

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!