Kolozsvári Grandpierre Emil_Nők Apróban (lezárt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár300,-Ft
Fix ár300,-Ft Megveszem
Cikkszám: #5139440
Aukció kezdete: 2016-11-10 10:48
Lejár: lejárt
Mennyiség: 1 db.
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 3 db.
Áru helye: Budapest / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Termék leírása

Sárika ugyan Misinek lett a felesége, de a porszívó iránt is áhítatos szerelmet érzett. Sokáig vártak egymásra, Sárika és Misi, Sárika és a porszívó; nehezen jött össze a pénz a szoba-konyhára. Házasságukat nem a lakás hiánya zilálta szét, hanem a lakás megléte, ha nincs lakásuk, nem alakulhat ki a családi háromszög - a porszívóval.
Szabálytalan a konfliktus, szabálytalan a megoldás is. Közös megegyezéssel Misi hirdetést tesz közzé: "Huszonnyolc éves, százhetvenhat magas, jól kereső iparművész házasság céljából saját főbérlettel rendelkező...lány vagy elvált asszony ismeretségét keresi"; ekkor még Sárika is, Misi is azt remélte, két lakással minden rendbe jön... Természetesen özönlenek a válaszok, fényképpel és fénykép nélkül, Misi rengeteg lakásban (és ágyban) fordul meg , míg rá nem talál Kornéliára. Kornélia ideális lenne- emeletes budai villa, kocsi, külkereskedő papa -, ha szabad lenne, de Kocsikötő, a galerifőnök nem nézi jó szemmel Misi lelkes közeledését a lányhoz, a villához.
A vége happy end, de furcsa happy end, hiszen Misi összeverve kórházi ágyon ébred az eljegyzési vacsora után. De megszabadult a porszívótól - a porszívó jelképezte, kispolgári életformától -, s rátalált a villára, a napos oldalon sütkérezők összkomfortos villájára. A szórakoztató, szellemes és szabadszájú regény súlyos társadalmi problémákat helyez a mikroszkóp tárgylencséjére, azt vizsgálja, amiről sokat beszéltünk, de keveset írtunk eddig.

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!