Hallama Erzsébet - Üvegvár (38G) (elkelt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár200,-Ft
Azonnali ár200,-Ft Megveszem
Cikkszám: #3288121
Aukció kezdete: 2015-03-28 19:07
Lejár: lejárt
Licitek: 1 db. Megnéz
Kattintások: 22 db.
Áru helye: Nógrád megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Termék leírása

Fülszöveg

Harmincöt éves korában, "az emberélet útjának felén" Ács Ferenc, tudományos kutató hosszú útra indul. Nem a térbeli távolság nagy, hiszen csak pár órát kell autóznia, hogy eljusson egykori professzora szülőfalujába, hanem az időbeli, az érzelmi. Míg a faluhoz közeledik, gondolatai egyre messzibb kanyarognak. Mi történt azóta, hogy a mester elhagyta az intézetet, és mi történt azelőtt, mielőtt a hírhedten szigorú tanár benne, az átlagdiákban, felfedezte a kutató tehetséget? Egyáltalán hogyan jutott el a külvárosból, a szűkösen élő proletárcsaládból az egyetemig. Mert hiába a társadalmi feltételek, azon aligha segíthet a társadalom, hogy a felfelé törekvőt az öccse strébernek tartja, s nem is egészen alaptalanul. De neki is évekre volt szüksége, amíg belátta, hogy az öccse, ha munkás maradt is, nem maradt el mögötte, nem futott zátonyra: ragaszkodásában a régi életformához, a régi társakhoz éppannyi erő, éppannyi tartás van, mint az ő igyekezetében.
Mégis ennyi sikeres erőfeszítés után, ennyi belátás birtokában, miért nem elégedett a sorsával? Mi hajtja, hogy ellátogasson a néhány napja elhunyt professzor sírjához? Mitől veszett el az évek során a kutatás, a munka íze, hová lett belőle a konok kereső szenvedély, amelyet elsőnek mestere ismert fel? Vajon csak az új igazgató az oka a változásnak, a tudományosan terméketlen elegáns nagyúr, számtalan bel- és külföldi bizottság elnöke, aki a kutatóintézetet reprezentációs intézménnyé alakította, s megindította a kontraszelekció pusztító folyamatát? Vagy személyektől függetlenül a légkörben van a hiba, az ellentéteket örökké elsímító udvarias közönyben? Vagy a társtalanság az ok, a régi barátok szétszóródása? Ács maga sem tudja, a fokozódó kedvetlenségtől érzi-e magát mind öregebbnek, vagy évei szaporodtával nő a kedvetlensége. Az írónő nem ítél, hanem ábrázol: egy állapot létrejöttét rekonstruálja, biztos pszichológiai érzékkel és megkapó intelligenciával.

A könyv a képeken látható állapotban van. Nagyobb mennyiségű könyvvásárlás esetén(2000 ft felett vagy ha 5 db könyvnél többet vásárol) Budapesti átvétel megoldható.

5000 ft feletti könyvvásárlás esetén a postaköltség felét, 10000 ft felett az egész postát én állom.

A tranzakció lebonyolítása átutalással oldható meg, vagy piroscsekkes megoldással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!