Hollós Ervin: Kik voltak, mit akartak?
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár490,-Ft
Fix ár490,-Ft Megveszem
Cikkszám: #6569941
Aukció kezdete: 2018-05-09 03:47:01
Lejár: 16 nap, 19 óra
Az eladó cserét is elfogad! Cserélek
Mennyiség: 1 db.
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 2 db.
Garancia: Nincs
Számlaadás: Igen
Áru helye: Salgótarján,
Nógrád megye / Magyarország
Szállítás: postai küldemény
Fizetési mód: előreutalás
Az eladó

99.69% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

9 éve és 1 hónapja

Termék leírása

Nem elég olcsó?! Válasszon tőlem hármat, és a legolcsóbbat ingyen adom! Katt ide a többi könyvhöz!

Hollós Ervin: Kik voltak, mit akartak?

1956. a másik szemmel…

Immár harmadízben kerül az olvasó kezébe Hollós Ervin munkája az 1956. október utolsó napjaiban zajló magyarországi ellenforradalomról. 
A könyv lapjain azokra a kérdésekre kapunk választ, hogy valóban „spontán”, valóban „ösztönös”, valóban a „nép mozgalma” volt -e az 1956. október 23-án délután váratlanul kibontakozó eseménysor? A tüntetés óráiban a városba futótűzként terjedő hírek hallatán úgy tűnik, mintha „az utca igazsága ütközne meg valami új, valami nagy célért”. De az idő múlásával a kétkedés hangjait is hallani. Mit jelentenek a népköztársaság címerétől megfosztott zászlók, a vörös csillagok ellen indított támadások, mit az újabb és újabb, szocialistának már nem nevezhető jelszavak? A kétkedőket azonban magával ragadja, hangjukat elnyomja az események forgataga. Ismeretlen, titokzatos kezek estére már fegyvert adnak a tüntetők egy részének kezébe. A gyorsan terjedő hírekről kiderül ugyan, hogy nem felelnek meg a tényeknek, de ez már nem állítja meg az események végkifejletét. Közben egyre több fegyverest látni az utcán, egyre több és nagyobb fegyveres csoportok verbuválódnak. Október 24-én „honvédelmi bizottmány” és „ideiglenes kormány” alakul. A nyugati hírügynökségek és természetesen a Szabad Európa Rádió az egész világnak hírül adják: Budapesten „szabadságharc” indult meg. A Magyar Rádió ostromával kezdetét vette a fegyveres harc, miközben „forradalmi” bizottságok, „munkástanácsok” alakultak, régen letűnt és most „újjászülető” pártok léptek a harc színterére. Október 30-án már azt terjesztik: „Szabadságunk első napjait éljük!” 
Így történt? Valóban ez volt az októberi eseményeknek tényleges tartalma? A könyvben megszólaló szereplők, a szerző által felsorakoztatott iratok és dokumentumok azonban fellebbentik a fátylat október igazi hátteréről. Képet nyerhetünk a tudatos osztályellenesség, a bukott reakciós pártok és egyházi szervezetek, az alvilág ismert figuráinak készülődéséről, titkos szervezkedéséről. Tények bizonyítják, hogy 1956. október 23-án s az azt követő napokban szó sem lehetett „spontán”, „ösztönös”, „forradalmi” megmozdulásokról. Az illegális előkészítő munka már jóval korábban megindult, az eseményeket nagyon is tudatosan szervezték. Nem forradalom, hanem ellenforradalom volt Magyarországon 1956 októberében.

Kiadás: 1967. Kossuth Könyvkiadó

ISBN:

Súly: 310g

Alku? Igen

Csere? Igen

Posta? Igen - ajánlott küldeményben.

Előre utalás, fizetés? Igen

Személyes átvétel? Igen, egyeztetett helyen és időpontban elsősorban Nógrád, Pest megyében és Budapesten az ezzel járó többletköltség térítése mellett.

A postai költség optimalizálása érdekében érdemes egyszerre több könyvet venni kiváló áron! Több könyv vásárlása esetén alacsonyabb az egyre jutó postai költség sőt, 10.000Ft-os vásárlás felett saját költségemen postázok! Katt ide a többi könyvhöz!

Szállítási és fizetési feltételek
Kommentek
Kérdezzen az eladótól!
Tulajdonságok
  • Garancia: Nincs
  • Számlaadás: Igen