R. F. Dasmann - Óvjuk meg bolygónkat! (5983) (lezárt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár200,-Ft
Azonnali ár200,-Ft Megveszem
Cikkszám: #3263468
Aukció kezdete: 2019-05-26 14:18:42
Lejár: lejárt
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 3 db.
Áru helye: Nógrád megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Az eladó

99.98% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

11 éve és 6 hónapja

Termék leírása

Fülszöveg

A föld élet mintegy hárommilliárd éves története során az élő fajok sokasága váltotta egymást a vízben és a szárazföldön. Egyesek túlszaporodtak, mások eltűntek az élet színpadáról, de mind kitörölhetetlen nyomot hagyott maga után. Ezeket a nyomokat őrzik a mészkőhegyek épp úgy, mint a széntelepek és kőolajmezők, a kövült csontok és egyéb maradványok. De soha egyetlen faj sem veszélyeztette magát az élet színterét, amíg az ember el nem özönlötte a földfelszínt.
1950-ben még félmilliárd ember élt a Földön, s ez a szám 350 év alatt, 2000-re tízszeresére nő: meghaladja az ötmilliárdot! A számok azért fontosak, mert az egyre szaporodó emberiség eltartása, életkörülményeinek állandó javítása rohamos iparosítást, a gazdasági növények hatékony védelmét, a közlekedés nagyarányú fejlesztését követeli. Ezek pedig - a régi módszerekkel - a növényzet pusztításával, a levegő és a vizek szennyezésével és mérgezésével járnak. A városok és az ipari üzemek telepítésével, a vegyszeres gyom- és rovarirtással és sok más kísérő tevékenységgel más, fontos állat- és növényfajokat írtunk, felborítjuk a természet biológiai egyensúlyát. Ha ezt a folyamatot nem állítjuk meg és nem fordítjuk vissza, akkor belátható időn belül veszélyesen korlátozzuk vagy éppen lehetetlenné tesszük az élet fennmaradását Földünkön. Az állatok élete összefügg a növények és más állatfajok létével, hiszen az élővilág önmaga tápláléka is, s ettől az ember sem tudja magát függetleníteni.
Mindenáron meg kell óvnunk környezetünket: a levegőt, a vizeket, és az élővilágot! Ettől függ utódaink élete. Ezt hirdeti ez a kis könyv, az UNESCO kiadványa, amely megismerteti az olvasóval az ember földi életének feltételeit, azok ésszerű hasznosítását, az emberiség gazdálkodásának veszélyes következményeit, valamint e veszélyek elhárításának lehetőségeit és módjait. Éppen emiatt a könyv nemcsak fontos, hanem rendkívül izgalmas olvasmány!

  

A könyv a képeken látható állapotban van. Nagyobb mennyiségű könyvvásárlás esetén(2000 ft felett vagy ha 5 db könyvnél többet vásárol) Budapesti átvétel megoldható.

5000 ft feletti könyvvásárlás esetén a postaköltség felét, 10000 ft felett az egész postát én állom.

A tranzakció lebonyolítása átutalással oldható meg, vagy piroscsekkes megoldással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!