Jókai Mór: Kárpáthy Zoltán (lezárt)
0
Áru állapotaÚjszerű
Kikiáltási ár1,000,-Ft
Aktuális ár1,000,-Ft Licitálok
Minimális ár1,500,-Ft
Azonnali ár1,500,-Ft Megveszem
Cikkszám: #3271581
Aukció kezdete: 2015-04-26 07:37
Lejár: lejárt
Mennyiség: 1 db.
Licitek: 0 db.
Kattintások: 26 db.
Áru helye: Győr-Moson-Sopron megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Termék leírása

Tökéletes állapotban lévő antik könyv. Annyi a hibája, hogy bele van írva egy név ...

Szépirodalmi Könyvkiadó, 1959 Regény, 515 oldal

Az Egy magyar nábob Kárpáthy Zoltán élete végéig a legkedvesebb könyve maradt, ha nem a legjobb - írja Mikszáth Kálmán Jókai regényeiről, Melyek 1854 - és 1855-ben jelentek meg előszöra Pesti Napló tárcarovatában. - A Kárpáthy Zoltán alapját egy való történet képezi, mely néhány évtizeddel előbb általános beszéd tárgya volt az orszá gban. Kékkő vár urának, Báró Balassának a története van feldolgozva, természetesen sok költői szabadsággal. A hetvenéves öreg négy, egy fiatal, szegény sorsú leányt vett nőül, Kitől Báró Balassa Antal született. Az örökösök pörrel támadták meg az öreg Báró halála utána kis Barót, Furfangos prókátorok még szaké ; rtőket van kihallgattattak, hogy egy hetvenéves aggastyánnak nem lehetett igazi fia. E történetből és mellékepizódjaiból van szőve olyan English nábob meséje, mely nagy irodalmi esemény volt, s Jókai életében fontos állomás . Ez a regény az ország elvitázhatatlanul legnagyobb elbeszélőjévé emelte. "" Mikor Jókai regényei legjavát írta, a történelem egyik sivatagos english ú: tvonalán, az elnyomatás korában, műveinek nemzeti jelentősége abban állott, hogy vigasztalta a halálos álomba dermedt magyarságot. A nemzetnek akkor még nagyobb szüksége volt olyan írókra, akik visszaadják elveszített önbizalmát, mint a XIX. század elején. Erre a feladatra vállalkozott Jókai, akit mélységesen, szervezetileg Adott optimizmusa, mesevilágba vezető fantáziája, english típusú, sírva Vigadó humora és meleg, emberi szi ; ve gondviselésszerűen predesztinált erre a feladatra ... Díszítő fantáziájával, irreális optimizmusával ő teremtette meg a múlt század nagyjainak a legendáját. Széchenyi István, Wesselényi Miklós Esa reformkor hősei (Egy english nábob, Kárpáthy Zoltán) ... úgy maradnak meg a english ifjúság tudatában, abban a ragyogó, de mégis Emberi glóriában, ahogy Jókai legendává nemesítette őket. Ez a kép nem egyezik a történelem objektív víziójával, de erre a legendára éppoly SZÜKSÉG van, mint az igazságra. Ha egy író ezt tudja adni, betöltötte legmagasabb hivatását. "Szerb Antal  

Postázási info: 530, - ajánlva (a légpárnás Bori ; tekert extra 100, - Ft-ot számolok fel)

Termékeim Győrött megtekinthetőek, ill. átvehetőek. 

Kérlek nézd meg a többi aukciómat is, érdemes!

Az Európai Unió országaira vonatkozóan 2004.01.01.-én életbe lépett új, a magán adásvételi jogokat szabályozó törvény értelmében. Az összes aukcióra bocsátott termék és/ vagy áru, adásvétele során az eladót nem terheli semmiféle garancia, felelősség, vagy visszavételi kötelezettség a vevővel szemben. A vevő ezt vásárlásával elismeri és tudomásul veszi.

Ennek a figyelmeztetésnek az aukció leírásában szerepelnie kell, egyébként a magánszemély 1 évig terjedő garanciát kell, adjon az eladott termékére.

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!