488894
TERMÉK meglepően sok kategóriában

Tyúktartás a háztájon (elkelt)

cikkszám: #3375173
Tyúktartás a háztájon
aukció kezdete:
2012-03-20 03:46
lejár:
lejárt
(2010-02-03 18:44)
kikiáltási ár:
750,-Ft
Licitálok
aktuális ár:
750,-Ft
licitek:
áru állapota:
Használt
garancia:
áru helye:
Csongrád megye / Magyarország
szállítás:
a vásárlót terheli
fizetési mód:
előre átutalással
Termék leírása

Tyúktartás a háztájon

Dr. Molnár László: Tyúktartás a háztájon, Mezőgazdasági Könyvkiadó, Budapest, 1974; Kertünk, házunk, otthonunk Sorozat, Ragasztott papírkötés, 229 Oldal. Használt állapotban (lásd a képeken).Szegeden személyes átvétel lehetséges.

Előszó 5
Általános rész 7
Mit értünk a tyúktenyésztésben a fajta és a hibrid elnevezésen? 7
Milyen tyúkfajtákat és -hibrideket tarthatnak a háztáji gazdaságok? 12
Elhelyezés 19
Általános szempontok 19
A mesterséges csibenevelés feltételei 23
A mesterségesen nevelt csibék elhelyezése 25
A csibék hőmérsékletigénye 26
A csibék levegőigénye 28
A csibék férőhelyigénye 33
Az almozás szerepe a csibenevelésben 36
A világítás szerepe a csibenevelésben 38
Milyen csibenevelőket készíthetünk? 47
Csibenevelő ketrecek 50
Csibenevelő helyiségek, nevelőházak 54
A csibenevelők berendezése, felszerelése 60
Ketreces csibenevelők 67
Mit kell tudni a jércék elhelyezéséről? 69
Kifutós és zárt, mélyalmos jércenevelők 71
Ketreces jércenevelés 78
Vándorólak 79
Tyúkólak és tojóházak 80
A mélyalmos tyúkólak és tojóházak berendezése 85
Tojóházak a padlástéren és az alagsorban 93
Ketreces tojástermelés 96
Takarmányozás 104
A takarmányozásról általában 104
Gyári keveréktakarmányok, baromfitápok 106
A baromfi gazdasági takarmányai 110
Mit nevezünk takarmány kiegészítőnek? 114
A hústermelésre szánt, valamint a húshibrid (broiler) csirkék takarmányozása 119
A tojástermelésre szánt csibék és a jércék takarmányozása 121
Tojótyúkok takarmányozása 136
Állategészségügy 140
A baromfi-állategészségügyről általában 140
Az udvaros tartásban levő baromfi egészségvédelme 145
Tartási betegségek 146
Fertőző betegségek 147
Belső és külső élősködők 151
Mit nevezünk stressznek? 155
Mi a teendő a tollcsipkedés és a kannibalizmus esetén? 157
Takarmánykiegészítők, stressztakarmányok 159
Gyógykezelési program 163
Takarítás és fertőtlenítés 167
Ápolás, gondozás 172
A csibék gondozása 173
Mi a különbség a húsra és tojástermelésre nevelt csibék gondozása között? 182
Hogyan nevelhetünk ketrecekben húscsirkét? 184
A jércék gondozása 188
A jércék gondozása zárt tartásban 188
Hogyan neveljünk jércéket kifutón, udvaron és vándorólakban? 192
Selejtezzünk-e nevelés közben? 195
A tyúkok gondozása 197
Tenyésztojás-termelés 204
Meddig érdemes tartani a tojótyúkokat? 508
Selejtezzük-e a tojóállományt? 211
Szervezési kérdések 215
Hogyan vásárolhatnak csibét vagy jércét a háztáji gazdaságok? 215
Hogyan segíthetik a szakcsoportok és a termelőszövetkezetek a háztáji baromfitartást? 218
Érdemes-e a háztáji tyúktartással foglalkozni? 220