Sándor Kálmán - A sírásó és a bába (5983) (elkelt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár200,-Ft
Azonnali ár200,-Ft Megveszem
Cikkszám: #3263500
Aukció kezdete: 2015-03-28 18:59
Lejár: lejárt
Licitek: 1 db. Megnéz
Kattintások: 15 db.
Áru helye: Nógrád megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Termék leírása

Fülszöveg

Sándor Kálmán szatírikus és fantasztikus elbeszéléseiben a Horthy-korszak társadalomképét rajzolja meg keserű gúnnyal, fanyar humorral. Novelláiban a király összetéveszthető az őrülttel, a pénzügyminiszter összecserélhető egy orangutánnal, s éppen ezek a groteszk ötletek döbbentenek rá a fölismerésre: a hatalom birtokosainak a rang adja a méltóságot, s amint ez lefoszlik róluk, tehetetlen, semmihez sem értő lényekké változnak - vezető szerepük indokolatlan.
Írásainak másik csoportja a harmincas évek kisembereiről szól. Bemutatja a bizarr helyzetekben csetlő-botló kishivatalnokokat, kiszolgáltatottságukat, életük értelmetlenségét. A létezés határán bukdácsoló, nyomorgó emberek félelmetes panoptikumát gyáva rablók, koplaló öngyilkosjelöltek, állástalanságukban elszenilisedő öregemberek, emberi tartásukat mint egyetlen kincsüket őrző szipkaárusok, kiskereskedők és moslékosvályúig kiéhezett kistisztviselők népesítik be. Mindnyájan az őket körülvevő ellenséges, közömbös világ áldozatai. Ők szenvedik meg a békét és a háborút egyaránt.
Nem lázadnak sorsuk ellen - az író ábrázolásmódja azonban mozgósító erejű. Sándor Kálmán erőteljes írói nyelve, szemléletes képi világa, a szatíra, a naturalaizmus és a szürrealizmus elemeiből kikovácsolódott stílusa nyomatékosítja mondanivalóját: a tiltakozást az embert nyomorító viszonyok ellen.

  

A könyv a képeken látható állapotban van. Nagyobb mennyiségű könyvvásárlás esetén(2000 ft felett vagy ha 5 db könyvnél többet vásárol) Budapesti átvétel megoldható.

5000 ft feletti könyvvásárlás esetén a postaköltség felét, 10000 ft felett az egész postát én állom.

A tranzakció lebonyolítása átutalással oldható meg, vagy piroscsekkes megoldással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!