Matematikai kézikönyv műszakiaknak (lezárt)
0
Áru állapotaÚjszerű
Kikiáltási ár2,200,-Ft
Fix ár2,200,-Ft Megveszem
Cikkszám: #7035102
Aukció kezdete: 2016-07-27 14:59
Lejár: lejárt
Mennyiség: 1 db.
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 6 db.
Garancia: Nincs
Áru helye: Fonyód,
Somogy megye / Magyarország
Szállítás: személyes átvétel, vagy postai küldemény
Fizetési mód: készpénz, előreutalás
Termék leírása

G. A. Korn - T. M. Korn: Matematikai kézikönyv műszakiaknak
Műszaki Könyvkiadó, Budapest, 1975.
Méret: 20*25,5 cm
Tömeg: 1,63 kg
995 oldal
Kötés: vászon
jó állapotú antikvár könyv, a borító is megvan, a képen látható állapotban


Ez a kézikönyv azzal a céllal készült, hogy mérnökök, műegyetemi hallgatók részére a műszaki alkalmazások szempontjából felhasználható matematikai definíciók, tételek, képletek tömör meghatározását adja.
A fő szövegrész – a szokásos betűfokozattal – minden témáról tömör összefoglaló áttekintést ad. A részletesebb és felsőbb szintű témák kisebb betűfokozattal vannak szedve. Ez növeli az áttekinthetőséget.
A könyv fő fejezetcímei: – A valós és komplex számok – A sík analitikus geometriája – A tér analitikus geometriája – Függvények és határértéke, differenciál- és integrálszámítás – Vektoranalízis – Görbevonalú koordinátarendszerek – Komplex változós függvények – A Laplace-transzformáció és más függvénytranszformációk – Közönséges differenciálegyenletek – Parciális differenciálegyenletek – Maximum, minimum és optimálási feladatok – Matematikai modellek: absztrakt algebra, absztrakt terek – Mátrixok, kvadratikus és Hermite-féle alakok – Lineáris terek és lineáris transzformációk – Lineáris integrálegyenletek – Matematikai modellek reprezentációja – Differenciálgeometria – Valószínűségszámítás és sztochasztikus folyamatok – Matematikai statisztika – Numerikus módszerek – Speciális függvények – A függelék síkidomokra és testekre vonatkozó képleteket, sík és gömbi trigonometriát, kombinatorikus analízist, Fourier- és Laplace-transzformált táblázatokat, integráltáblázatokat, összegek és sorok táblázatait tartalmazza.
Matematikai jelölések jegyzéke és részletes tárgymutató teszi lehetővé, hogy a művet matematikai szótárként is használjuk. A kézikönyv segítségével tehát az olvasók áttekintést kapnak a különféle matematikai területekről és bővíthetik ismereteiket; specializált tudásukat összhangba hozhatják az általános elméletekkel.


Szállítási és fizetési feltételek
Kommentek
Kérdezzen az eladótól!
Tulajdonságok
  • Garancia: Nincs
  • Számlaadás: Nem