Hanák Péter: EGY EZREDÉV /Magyarország rövid története
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár560,-Ft
Fix ár560,-Ft Megveszem
Cikkszám: #5280561
Aukció kezdete: 2018-05-05 18:49:35
Lejár: 12 nap, 23 óra
Mennyiség: 1 db.
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 1 db.
Garancia: Nincs
Áru helye: Baranya megye / Magyarország
Szállítás: postai küldemény
Fizetési mód: előreutalás
Az eladó

99.83% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

7 éve és 6 hónapja

Termék leírása

Gondolat, 1986

Szerkesztő: Hanák Péter

Szerző: Benda Kálmán, Hanák Péter, L. Nagy Zsuzsa, Makkai László, Niederhauser Emil, Spira György, Vörös Károly

Ajánló: Nyelv, haza, nemzet – évezredek, évszázadok alkotása. Európai helyünket és hazai lakóhelyünket, nemzeti színeinket és jellemző vonásainkat, szokásainkat, gondolkodásunkat évszázadok formálták. Az idő folyamában, a történelemben élünk, és bennünk él, egy emberöltőnyi időre, a történelem. Érdemes, érdekes és szükséges megismernünk, ha vállaljuk, e történelmi folyam forrásvidékét és változatos partvidékét. 

A magyarságban mindig is erős történelmi érzék és kifejezett érdeklődés élt a múltja és az öröksége – a jussa – iránt. Éppen azért az elmúlt évek egyik szellemi hiánycikke volt egy nem iskolás, nem tételes, hanem a történelem színeit a maguk eredeti szépségében restauráló, rövid, ám minden lényeges látni- és tudnivalót felölelő magyar történelmi összefoglalás. Ezt a munkát végezték most el Hanák Péter szerkesztésével az egyes korszakok kitűnő szakemberei: Benda Kálmán, Makkai László, Niederhauser Emil, L. Nagy Zsuzsa, Spira György, Vörös Károly és a szerkesztő. 
A szerzők időrendben követik népünk múltjának főbb szakaszait, eseményeit, alkotásait: a politika, a társadalom és a művelődés szerves egységében mutatják be a népvándorlást, a megtelepedést és az államalapítást, a középkori magyar állam felvirágzását és lehanyatlását a török hódoltság idején, a török és a Habsburg-hatalom elleni meg-megújuló harcokat s a társadalmi mozgalmakat, amelyek a 19. században elvezettek a polgárosodáshoz és hazánk modernizálásához. Képet adnak századunk sorsformáló háborúiról és forradalmairól éppúgy, mint a mindennapi életünket formáló folyamatokról, életmódváltásokról, az értékteremtő és az értékromboló politikai és szellemi áramlatokról. A részleteken túlmenően: ez a népszerű összefoglalás kérdez is, választ is keres arra a kérdésre, hogyan maradt fenn, hogyan alkalmazkodott a körülményekhez, egyéniségét és önállóságát megőrizve, egy évezreden át ez a rokontalan nép itt, Európa e zaklatott középső régiójában, mi tartotta fenn a küzdelmes századokban, és mi tarthatja fenn a jövőben. 
A kötetet jórészt új, kevéssé ismert képanyag egészíti ki, amely nem egyszerűen illusztrálja, hanem értelmezi az elbeszélést, az oknyomozást. A tudományos szakszerűség és a szórakoztató olvasmányosság szerencsés vegyületét találja meg az olvasó ebben a színes, képes, népszerűsítő történelemkönyvben.

Kötés, állapot: papírvédő, kopottas, a gerincen a hátlapig behúzódóü "hámlási sérülés". + Kiadói egészvászon, jó, korának megfelelő. Beltartalom: könyvtári könyv volt jelzetekkel ellátva. A 2. és 3. lap halvány barna pöttyös. A továbbiakban jó, megkímélt állapotban,

Terjedelem: 413 o.

Tömeg: 878 gr.

Pécsen átvehető. Szállítási költség: postai díjszabás és a vevő igénye szerint.

1800_szil

Szállítási és fizetési feltételek
Kommentek
Kérdezzen az eladótól!
Tulajdonságok
  • Garancia: Nincs
  • Számlaadás: Nem