Elekes Lajos - A történelem felfogása korunk... (11) (lezárt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár300,-Ft
Azonnali ár300,-Ft Megveszem
Cikkszám: #3298626
Aukció kezdete: 2019-02-16 18:05:17
Lejár: lejárt
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 0 db.
Áru helye: Nógrád megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Az eladó

99.98% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

9 éve és 11 hónapja

Termék leírása

Elekes Lajos - A történelem felfogása korunk polgári tudományában

Fülszöveg

Elekes Lajos akadémikus könyve nagyon izgalmas és aktuális problémát dolgoz fel: a polgári történeti gondolkodás kialakulását és fejlődését ismeretei a kezdetektől napjainkig, és elemzi mai állapotát.
Az előzmények bemutatása során megismerteti az olvasót a történeti gondolkodás elemeinek formálódásával a XIX. századig. Külön fejezetekben foglalkozik a pozitivizmussal, a német historizmussal, majd a különböző relativista nézetrendszerek előtérbe kerülésével a polgári történettudományban. Felvonultatja, bemutatja és meggyőző bírálatban részesíti ezeknek az irányzatoknak legjellegzetesebb képviselőit: méltatja ma is figyelembe vehető eredményeiket, s ugyanakkor kérlelhetetlenül kimutatja visszahúzódó, káros, esetleg egyenesen velünk szemben ellenséges tanításaikat.
A polgári történetfelfogás fejlődése nemcsak mint saját marxista történetszemléletünk előzménye fontos, hanem mint ma létező és ható ideológiai nézetrendszer is. Mai művelőivel együtt élünk és gondolkodunk, s bár alapvetően túlhaladtunk rajtuk, mégis számolnunk kell velük, állandó eszmei, sőt politikai harcot folytatva ellenük.
Történelem és történelmi gondolkodás nem különíthető el a tudomány, a kultúra egészétől. Elekes Lajos könyvének különösen időszerűek azok a részei, amelyekben a történelem mai szerepéről és jelentőségéről ír, a történelmi ismertek, a történelemtanítás fontosságáról és az ezt tagadni próbáló irányzatokról. Könyvének egész gondolata, szellemisége az sugalmazza, hogy az emberiség által eddig megtett út tanulságai, eredményei, törvényszerűségei szervesen épülnek jelenünk és jövőnk társadalmának szellemi életébe.

 

A könyv a képeken látható állapotban van. Nagyobb mennyiségű könyvvásárlás esetén(2000 ft felett vagy ha 5 db könyvnél többet vásárol) Budapesti átvétel megoldható.

5000 ft feletti könyvvásárlás esetén a postaköltség felét, 10000 ft felett az egész postát én állom.

A tranzakció lebonyolítása átutalással oldható meg, vagy piroscsekkes megoldással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!