1001 otthoni gyógyír könyv megbízható gyógymódok
0
Áru állapotaÚjszerű
Kikiáltási ár2,800,-Ft
Aktuális ár2,800,-Ft Licitálok
Cikkszám: #6440798
Aukció kezdete: 2021-08-04 18:28:47
Lejár: 11 óra
Mennyiség: 1 db.
Licitek: 0 db. Megnéz
Kattintások: 1 db.
Garancia: Nincs
Áru helye: Debrecen,
Hajdú-Bihar megye / Magyarország
Szállítás: személyes átvétel
Fizetési mód: készpénz
Az eladó

99.6% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

12 éve és 4 hónapja

Termék leírása

"Nem kell minden problémával azonnal orvoshoz fordulni, vagy a megfázás első tüneteire újabb adag antibiotikumért nyúlni: próbálja ki először az otthon is elkészíthető recepteket és hasznos tippeket! Az otthoni gyógymódok közül érdemes néhányat alkalmazni már a tünetek első megjelenésekor, hiszen ekkor általában még könnyen visszafordítható a folyamat.

Ég a gyomra? Magas a koleszterinszintje és a gyógyszerek nem használnak? Kimerült? Hányinger kínozza? Lapozza fel az 1001 otthoni gyógyír című könyvet, és szabaduljon meg a kellemetlen bajoktól kockázatmentesen!

15 módszer a hátfájás megszüntetésére
10 módszer az asztmás roham leküzdésére
30 ellenszer a nátha és az influenza ellen"

 

Azonban – ha már birtokunkban van a könyv – mi­e­lőtt gyor­san az adott cím­szó­hoz la­poz­nánk, és alkal­maz­nánk a ja­va­solt kúrát, feltétlenül ol­vas­suk el A há­zi pa­ti­ka hasz­ná­la­ta című fe­je­ze­tet, amely számos jó ta­ná­ccsal szol­gál a biz­ton­sá­gos és hatékony ön­gyó­gyí­tás­hoz. A 18. ol­da­lon öt fontos gyógy­nö­vény ter­mesz­té­séhez ta­lá­lunk út­mu­ta­tást. Az egyes ét­­rend-ki­egé­szí­tők és gyógynövé­nyek­ szedésével járó koc­ká­za­to­kat a 434. ol­da­lon kez­dődő tá­jé­koz­ta­tó­ból is­mer­het­jük meg.

A kö­tet el­ső, Hét­köz­na­pi be­teg­sé­gek című ré­sze több mint 100 gya­ko­ri, ábé­cé­rend­ben fel­so­rolt beteg­ség­re ajánl or­vos­sá­got. Tu­laj­don­kép­pen min­den olyan szert a há­zi pa­ti­ká­hoz tar­to­zó­nak tekint­he­tünk, ami re­cept nél­kül kapható, és ott­ho­n gyó­­gy­ásza­ti cél­ra al­kal­maz­ha­tjuk. Több­sé­gük va­ló­szí­nűleg meg­ta­lál­ha­tó a kony­ha­szek­ré­nyünk­ben: szó­da­bi­kar­bó­na hin­tőpor he­lyett haszálhatjuk a test­­szag sem­le­ge­sí­té­sé­re), mus­tár (me­leg láb­­für­dő­höz ad­va csil­la­pít­ja a fej­­fá­jást), teafilter (eny­hí­ti a száj­­fe­kély okoz­ta fáj­dal­mat, ha meg­ned­ve­sít­jük, és a seb­re nyomjuk).

Olya­nok is akad­­nak azon­ban – mint az árnikabal­zsam vagy a li­get­szépe­olaj –, ame­lye­ket gyógyövény­bol­tok­ban sze­rez­he­tünk be. Né­hány or­vos­ság, töb­bek kö­zt a to­rok­gyul­la­dásra ad­ha­tó hal­olaj, csak or­vo­si fel­ügye­let mel­lett szed­he­tő, mert kölcsönhatás­ba lép­het más gyógy­sze­rek­kel. Az ilyen veszé­lyek­re min­dig fel­hív­ja a könyv a fi­gyel­met.

A má­so­dik rész A 20 leg­jobb ott­ho­ni gyógy­írt mu­tat­ja be; olyan gyógy­nö­vé­nye­ket, élel­mi­sze­re­ket és ki­egé­szí­tő­ket, ame­lye­ket ér­de­mes a ke­zünk ügyé­ben tud­nunk ah­hoz, hogy a kö­tet­ben ismertetett gyógy­mó­do­kat al­kal­maz­has­suk. Meg­tud­hat­juk, mi­lyen ba­jok el­len hasz­nál­ha­tó az ecet, a jog­hurt, a ke­se­rűsó vagy a gyöm­bér, és szó esik a ha­lak hú­sá­ban lé­vő, jó­té­kony ómega-3 zsírsavak­ról, ame­lyek nem­csak a szí­vün­ket vé­dik, ha­nem hoz­zá­já­rul­nak az ízü­le­ti gyul­la­dás, a menst­ru­á­ci­ós gör­csök, sőt még a de­pres­­szió ke­ze­lé­sé­hez is.

A kö­tet meg­írá­sa rend­kí­vül iz­gal­mas ki­hí­vást je­len­tett a mun­ká­ban részt­ ve­vők szá­má­ra; nem pusz­tán az új or­vos­sá­gok és a rég feledésbe me­rült gyógy­mó­dok újrafel­fe­de­zé­se, ha­nem azok ki­pró­bá­lá­sa is ren­ge­­teg él­ményt nyúj­tott. A Reader’s Digest új ismeretterjsztő albumának szerkesztői remélik, a ked­ves ol­va­só is leg­­alább ek­ko­ra örömmel la­poz­gatja majd a köny­vet, és hasz­nosnak találja majd a gon­­do­san vá­lo­ga­tott ta­ná­cso­kat.

Hétköznapi betegségek

Amikor viszket, fáj vagy szúr, amikor köhögünk, tüsszö­günk, vagy egyéb gyötrelmeken megyünk keresztül, már az is enyhülést jelenthet, ha tudjuk, hogy létezik valóban hatékony ellenszer. Sőt nincs szüksé­günk hozzá orvosi receptre sem! Egyszerıen állítsuk össze saját házi patikánkat, azután tegyük tűvé a lakást a hűtőszekrénytől az élés­kam­rán át a kertig minden olyan élelmiszer vagy háztartási cikk után, amelynek a gyógyításban hasznát vehetjük. S ha még ráadásul néhány olyan techni­kákat is elsajátítunk, mint a masszázs vagy az akupresszúra, szó szerint a kezünk ügyében tudhatunk minden alapvető otthoni gyógymódot.

Fáj valamink? Derítsük ki, hogyan csillapíthatjuk zab­liszttel, enyhíthetjük borsmentával, szüntethetjük meg szódabikarbónával, vagy szelídíthetjük meg teafilterrel. A 1001 otthoni gyógyír című Reader’s Digest kötetben megtalálhatók a leghatékonyabb kezelések több mint száz betegségre és rendellenességre, a rossz lehelettől a rovarcsípésekig, a fejtetűtől a gyomor­égésig vagy az övsömörtől a szálkáig.

A 20 legjobb otthoni gyógyír

Az emberek napjainkban előszeretettel választják a – hatásukat a szintetikus gyógyszereknél kíméletesebben kifejtő – természetes orvosságokat, amelyek közül nem egy a legtöbb háztartásban megtalálható. Hogy csupán néhány példát említsünk, citrommal megelőzhetjük a vesekőképződést, erősíthetjük a vénák falát, és megakadályozhatjuk a bőrrák kialakulását; az aloe vera csillapítja a leégett bőr fájdalmát, de az akné és a pikkelysömör kezelé­sére is felhasználható; a sokoldalú fokhagyma pedig elpusztítja a fertőzést okozó baktériumokat, gombá­kat. A 1001 otthoni gyógyír című új Reader’s Digest ismeretterjesztő könyvben 20 ismert otthoni gyógyír bámulatos tulajdon­ságait fedezhetjük fel. Megtud­hatjuk, hogyan használ­hatjuk a kamillateát a fogíny­gyulladásra, a gyömbért a migrén elmulasztására és az ízületi gyulladásos fájdalom enyhítésére, a mustárt a láb­gombásodás megszüntetésére, a keserű­sót a ficamok és zúzódások kezelésére, valamint a leven­dulát a rovar­csípések okozta viszketés ellen. Megismerhetjük továbbá a méz, az ecet és további tíz gyógyír megannyi más alkalmazási módját is.

Reader’s Digest
Szállítási és fizetési feltételek
Kommentek
Kérdezzen az eladótól!
Tulajdonságok
  • Garancia: Nincs
  • Számlaadás: Nem