Hans Habe: Az ördög ügynöke (kémregény) (lezárt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár400,-Ft
Fix ár400,-Ft Megveszem
Cikkszám: #3864623
Aukció kezdete: 2017-09-11 20:07:56
Lejár: lejárt
Mennyiség: 1 db.
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 4 db.
Áru helye: Zala megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Az eladó

100% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

8 éve és 8 hónapja

Termék leírása
Kiadás:
K. u. K. Könyvkiadó -1996
 
 Leírás:
A keményborító élei megkoptak, de a kötés hibátlan, a lapok épek, tiszták!

Csaló, hazug, hitszegõ, tolvaj, áruló - George Droste mindez egy személyben. Olyan férfi, aki fenntartás nélkül elszegõdik bármiféle hatalom szolgálatába, s hajlandó elkövetni bármilyen bûnt, ha megfizetik az árát. Nincs lelkiismerete. Nincsenek gátlásai. Õ a tökéletes kém. Mígnem találkozik egy asszonnyal, egy másik férfi feleségével... A gyönyörõ Norával való végzetes viszonya halálos fordulatot ad különös, kockázattal teli pályafutásának. George Droste nem közönséges kém. Õ valóban az ördög ügynöke.

Lélegzetelállítóan izgalmas olvasmány, cselekménye pillanatig sem lankad - cinikus, leleményes melodramatikus -, s oly agyafúrtan kukkant be a budoárok függönye mögé, mint Casanova óta senki más...

Minden idõk egyik legjobb kémregénye, a kritika Graham Greene és Le Carré mûveivel együtt említi.

Hans Habe élete

1911-ben született Budapesten, Békessy Jánosként. Szülei az elsõ világháború után kilencéves gyermekükkel Bécsbe menekültek.
Huszonegy évesen, 1932-ben nagy szenzációt kiváltó riportban megírta, hogy Hitler Alois Schicklgruber törvénytelen gyermeke. Hitler Habe (az írói név a Hans Bekessybõl, illetve a H. B. szignóból származik) fejét követelte.

1937-ben jelent meg Hárman a határon át címû regénye, mely a náci idõk menekültjeirõl szól. Ezt az Anschluss után nyilvánosan elégették. Habének feleségével, Erikával Franciaországba, majd Spanyolországba kellett menekülnie. Vezetõ náciellenes szerzõként felvették Roosevelt elnök beutazási listájára, s vízumot kapott Amerikába.

A szövetségesek gyõzelme után Habe szervezte újjá a német sajtót, 18 új lapot indított, fõszerkesztõje és kiadója volt a Neue Zeitungnak. Amikor 1955-ben megjelent az Off Limits címû regénye, mely Németországban játszódik a háború alatt és után, egy felháborodott olvasó a következõket írta: „Írni aztán tud, ezt még irigyei sem vitathatják, de vajon tényleg szükségünk van arra, hogy egy Hans Habe tartson tükröt elénk? Mi jogosítja fel ezt az amerikai fõhadnagyi egyenruhában sétálgató embert arra, hogy hirtelenjében �német íróként� lépjen fel?”
Következõ regényét, a Tarnovszka grófnõt Luchino Visconti rendezésében – a gátlástalan orosz grófnõ szerepében Romy Schneiderrel – megfilmesítették. Röviddel a háború után megjelent, Weg ins Dunkel (A sötétbe vezetõ út) címû regénye, mely az amerikai megszálló hadseregben szolgáló fekete katonáról szól, aki beleszeret egy német nõbe, és végül a rasszizmus áldozatává válik.

Habe mindig hû maradt Roosevelthez és a szociálisan felelõs kapitalizmus eszméjéhez, melyet Kennedy programjában is felfedezett. Az elnök meggyilkolása után, 1963-ban négy hónap alatt megírta Halál Texasban címû mûvét. Az elszigetelt, rasszista Texas-ideológiát vádolja az elnök haláláért.
1970-ben Izraelbe látogatott hatodik feleségével, Balla Licivel, a korábbi neves primadonnával. Útjáról könyvet írt, Mint hajdan Dávid címmel, mely szovjetellenessége miatt Magyarországon csak a rendszerváltás után láthatott napvilágot.

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!