Gulácsy Irén - Fekete Vőlegények I-III. (10) (lezárt)
0
Áru állapotaHasznált
Kikiáltási ár1,000,-Ft
Azonnali ár1,000,-Ft Megveszem
Cikkszám: #3297842
Aukció kezdete: 2019-05-26 14:18:56
Lejár: lejárt
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 7 db.
Áru helye: Nógrád megye / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Az eladó

99.98% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

11 éve és 3 hónapja

Termék leírása

Fülszöveg

Németh László írja 1927-ben Gulácsy Irénről:
"Egy hatalmas temperamentum visszafojtott erői mozgolódnak benne. Keresi az anyagot, amelybe ezeket az erőket belekalapálhass

a. S ha hiszi, rátalált, addig fúrja, faragja, gyömöszöli, míg a legtömörebb figurák burjánoznak ki a keze alól.
Nemcsak küzd a kifejezéssel és a kifejezésért, mint mondjuk Kemény, de éppen mert ráirányul a figyeleme, túlzásba is viszi.
Barokk költő...
...az új írónemzedék legimponálóbb epikus tehetsége. Hiányzik belőle a megelőző nemzedék és a kortárs epigonok tűrhetetlen nárciszkodása, de megvan az ereje, hogy szenvedélyességével elevenekké támassza, egymás ellen szegezze az embereket, elússzon velük az élet sodrában, fuldokoljon és szorongjon velük, szeressen értük és helyettük, s fölcibáljon, meghasson, lelkesítsen minket is. Líráját úgy tagolja szét emberekbe, hogy személyi ízét elveszti, de hevét megőrzi, sőt felfokozza. Nem óvatoskodik, nem babrál, pepecsel a könyvvel, de kilávázza magából.
...Mohácsról szóló mammut-regényét egyetlen indulat viszi. Az ihlet pompás állandósága, s ami nőben oly csodálatos, az epikára termett féktelen dagályú fizikum érződik ezekben a könyvekben. Szakadatlanok, és jellemző rájuk az élet melege, amely kidobta őket. Annak, aki megszokta, hogy a kifejezés egyenletességét tekintse a tehetség garanciájának, szörnyalkotásának ezek. De aki azt keres, hogy vulkánnal áll-e szemben vagy vakondtúrással, ujjongva ismeri föl Gulácsyban a tehetséget..."

A könyv a képeken látható állapotban van. Nagyobb mennyiségű könyvvásárlás esetén(2000 ft felett vagy ha 5 db könyvnél többet vásárol) Budapesti átvétel megoldható.

5000 ft feletti könyvvásárlás esetén a postaköltség felét, 10000 ft felett az egész postát én állom.

A tranzakció lebonyolítása átutalással oldható meg, vagy piroscsekkes megoldással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek
Kérdezzen az eladótól!